zaterdag 24 februari 2018

3e vaccinatieronde, afbouwen afstoot medicatie, gezinsuitbreiding, Marc geslaagd

Lang niet meer geschreven. Dat komt omdat eigenlijk alles geweldig gaat. Dit wordt eindelijk ons jaar. The only way is up...
Laat ik beginnen bij de 3e vaccinatieronde. Die is van de week geweest. Met een mooi troostkado van opa en oma werd er weer geprikt zonder gekrijs.

Afgelopen dinsdag ben ik (Sheron) naar Leiden geweest. Er zat best een lange tijd tussen en we zouden afspraken maken over het afbouwen van de ciclosporine. Deze medicijnen houden de afweercellen rustig. Geef je deze medicijnen niet dan zouden deze afweercellen (uit de donorfabriek afkomstig) in opstand komen "Hey.... we zitten in het verkeerde lijf. Deze zijn vanaf dag 1 gegeven. Nu we 6,5 maand verder zijn worden deze afweercellen los gelaten. In twee weken tijd is de afbouw. Best spannend en toch ook weer niet. Jonathan toont geen tekenen van afstoting en we hebben daarom een goed gevoel er bij. Ook de arts maakt zich geen zorgen. Jonathan draagt het virus bij zich wat waterpokken en gordelroos veroorzaakt. Daar slikt hij nu ook medicijnen voor, die we volgende maand gaan afbouwen. Tot een jaar na de transplantatie moet Jonathan nog wel antibiotica slikken en medicijnen tegen epilepsie. In augustus zou hij helemaal klaar zijn met alle medicijn rommel. Wat relaxed zal dat zijn.
De medicijnen waar Jonathan nu mee aan het afbouwen is, geeft als bijwerking haargroei. En behoorlijk ook. Haren all over... gelukkig is het een jongetje 😁. Het scheerapparaat is binnenkort niet meer nodig.


De longtest die deze week ook is gedaan in het LUMC


En dan nog een belangrijk nieuwtje. We hebben sinds 14 februari een meisje in ons gezin gekregen. Ze is 6 jaar oud en heet Rhodé. Een lekker grietje met flinke temperament. We hopen dat ze op kan groeien tot een gelukkig mens.

Liv en Rhodé




Het laatste goede nieuws hebben we afgelopen woensdag 21 februari ontvangen. Marc is geslaagd voor zijn HBO studie vastgoed inspecteur. Hoeveel goed nieuws kun je in een korte tijd krijgen? HEERLIJK!

3 opmerkingen:

  1. Wat veel positief nieuws! Marc gefeliciteerd! En wat fantastisch dat jullie Rhodé in jullie warme nest hebben opgenomen. En ook Jonathan alleen maar in stijgende lijn vooruit.
    Dikke knuffel van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Marc, Sheron, Liv en Jonathan, gefeliciteerd met de komst van Rhode! En wat een verschil is bovenstaand verhaal met vorig jaar. Fijn dat de weg rooskleurig eruit ziet!

    BeantwoordenVerwijderen